• YARIM ALTIN
    9.961,00
    % -0,07
  • AMERIKAN DOLARI
    35,4655
    % -0,05
  • € EURO
    36,5711
    % -0,05
  • £ POUND
    43,4972
    % 0,37
  • ¥ YUAN
    4,8384
    % -0,04
  • РУБ RUBLE
    0,3451
    % 0,51
  • BITCOIN/TL
    3529894,324
    % 2,92
  • BIST 100
    9.739,72
    % 0,25

Mercedes: Çip sıkıntısı nedeniyle müşteriler bir yıldan fazla yeni araba bekleyecek

Mercedes: Çip sıkıntısı nedeniyle müşteriler bir yıldan fazla yeni araba bekleyecek

Otomotiv endüstrisi ciddi bir yarı iletken sıkıntısı yaşıyor ve Mercedes gibi devler de bu durumdan etkilenmeye başladı. İşte şirket CEO’sunun konuyla ilgili açıklamaları.

Ola Kallenius

Yarı iletken endüstrisinin şu anda yüksek çip talebi ve bunun sonucunda ortaya çıkan kıtlıklar nedeniyle zor zamanlardan geçtiği bir sır değil. Otomobil üreticileri krizi ilk deneyimleyenler arasındaydı. Hatta birçoğu çip eksikliği nedeniyle fabrikalarını askıya almak zorunda kaldı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Japon devi Toyota bile, Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika ve diğer ülkelerdeki montaj hatlarını geçici olarak kapatmak zorunda kalan bir kıtlıktan muzdaripti. Ancak yarı iletken sektöründe yaşanan krizin yol açtığı sorunlardan en son bahsedenlerden biri Mercedes-Benz markası oldu.

Çip kiriz 2023 yılına kadar devam edecek

Markanın başkanı Ola Kallenius, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung ile yaptığı röportajda, mevcut pazar durumu nedeniyle müşterilerin sipariş edilen Mercedes otomobillerinin teslimatını bir yıldan fazla beklemek zorunda kalacaklarını söyledi. Küresel yarı iletken kıtlığının, kendi görüşüne göre 2023’e kadar devam edeceğini yineleyen Mercedes başkanı, çip krizinin gelecek yıl otomobil üretimi üzerinde şu an olduğu kadar güçlü bir etkisi olmayacağını düşünüyor.

Kallenius‘un konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde: “Mercedes-Benz otomobillerine olan talep çok büyük ve aynı zamanda ne yazık ki ciddi kısıtlamalar var. Bazı modeller için teslimat süresi artık istediğimizden daha uzun ve bazı durumlarda bir yıldan fazla.”

Kaynak

YORUMLAR YAZ

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.